21. januar 2025

Strømulykker

Hva gjør man ved en strømulykke? Last ned appen som redder liv!

Regionale verneombud for bygge- og anleggsvirksomhet har i samarbeid med partene i bransjen finansiert og utviklet en app med informasjon om strømulykker.

Strømulykker kan gi umiddelbare skader, som brannsår og hjertestans, og senskader i form av muskel- og skjelettplager, psykiske lidelser og skader på nervesystemet. Det er derfor viktig at personer som har blitt utsatt for strøm får oppfølging av helsevesenet.

Personer som har vært utsatt for en strømulykke skal umiddelbart til sykehus etter nødvendig førstehjelp. Ring medisinsk nødtelefon 113.

Meld fra om hendelsen til din arbeidsgiver, til arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Ved alvorlige hendelser kontakter du også politiet. Husk også å melde hendelsen til bedriftens forsikringsselskap (yrkesskadeforsikring) og NAV.

Ta i bruk strømulykkeappen som på en enkel og oversiktlig måte, viser hvordan man skal forholde seg ved strømulykker.

Last ned app for iPhone her
Last ned app for Android her

Se appen i bruk her:

Artikler fra Tidsskrift for Den norske legeforening:

Akutte og kroniske skader etter strømulykker
Forekomst og forebygging av strømulykker i arbeidslivet

Overlege Dr.med. Bo Veiersted Spesialist i Arbeidsmedisin, STAMI uttaler seg om strømulykke:

Medisinske spørsmål kan rettes til Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Tekniske spørsmål eller spørsmål knyttet til regelverket kan rettes til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Siste artikler

FRA KOKK, TIL HEIS, TIL PENSJONIST

Siden 2007 har han holdt orden på senteret på Karihaugen. Men nå synes den trivelige sekstiseksåringen at tiden er moden for å nyte livet som pensjonist.

Australsk fagforeningsknusing

På bakgrunn av anklager om korrupsjon og forbindelser til kriminelle nettverk har australske myndigheter satt CFMEU under statlig administrasjon, noe som har skapt stor uro blant fagforeningsmedlemmer og satt spørsmålstegn ved regjeringens respekt ovenfor uavhengig fagorganisering. Ved å fjerne hundrevis av ledere og innføre kontroll over foreningens beslutninger, hevder staten at den forsøker å rydde opp i foreningens interne utfordringer. Kritikere mener imidlertid at dette er et angrep på fagforeningsfriheten og en unødig innblanding som kan undergrave CFMEUs arbeid for å sikre rettferdige og trygge arbeidsforhold for sine medlemmer. Hva betyr dette for CFMEUs medlemmer, og hvilken effekt kan det ha på fagforeningens fremtidige kamp for arbeidernes rettigheter?

DE NYE TILTAKENE FOR Å FOREBYGGE INNÅNDING AV HELSEFARLIG KVARTSSTØV

Et halvt år er gått siden partene ble enige i årets tariffoppgjør om å kartlegge helserisikoen som er forbundet med innånding av helsefarlig kvartsstøv ved heismontasje.

ØNSKER BYGGHEIS SOM EGET LÆREFAG

Vi minnes fortsatt ulykken som fant sted på en byggeplass i Stockholm i 2023 – hvor fem bygningsarbeidere omkom da en byggeplassheis raste ned 20 meter.
2,493FølgereLik
1,095FølgereFølg
46AbonnenterAbonnér
X