15. april 2025

Strømulykker

Hva gjør man ved en strømulykke? Last ned appen som redder liv!

Regionale verneombud for bygge- og anleggsvirksomhet har i samarbeid med partene i bransjen finansiert og utviklet en app med informasjon om strømulykker.

Strømulykker kan gi umiddelbare skader, som brannsår og hjertestans, og senskader i form av muskel- og skjelettplager, psykiske lidelser og skader på nervesystemet. Det er derfor viktig at personer som har blitt utsatt for strøm får oppfølging av helsevesenet.

Personer som har vært utsatt for en strømulykke skal umiddelbart til sykehus etter nødvendig førstehjelp. Ring medisinsk nødtelefon 113.

Meld fra om hendelsen til din arbeidsgiver, til arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Ved alvorlige hendelser kontakter du også politiet. Husk også å melde hendelsen til bedriftens forsikringsselskap (yrkesskadeforsikring) og NAV.

Ta i bruk strømulykkeappen som på en enkel og oversiktlig måte, viser hvordan man skal forholde seg ved strømulykker.

Last ned app for iPhone her
Last ned app for Android her

Se appen i bruk her:

Artikler fra Tidsskrift for Den norske legeforening:

Akutte og kroniske skader etter strømulykker
Forekomst og forebygging av strømulykker i arbeidslivet

Overlege Dr.med. Bo Veiersted Spesialist i Arbeidsmedisin, STAMI uttaler seg om strømulykke:

Medisinske spørsmål kan rettes til Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Tekniske spørsmål eller spørsmål knyttet til regelverket kan rettes til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Siste artikler

ASBEST – FORTSATT EN ÅRSAK TIL KREFT

Nesten 40 år etter at asbest ble forbudt i Norge, finnes det fortsatt betydelige mengder asbestholdige materialer i både private og offentlige bygninger.

KURS I MODERNE HEISER

Da er vi er i gang med årets kurs, og vi håper flest mulig vil melde seg på kurset og delta. Kurset er som tidligere fordelt over fem dager med forskjellige tema, og kanskje med en litt mer sammenhengende rød tråd mellom dagene enn det har vært de siste årene.

INNLEIEFORBUDET BRYTES PÅ STATSBYGGS BYGGEPLASS

Bemanningsbransjen finner stadig nye kreative løsninger for å unngå innleieforbudet. Elektrikerne har kommet over flere tilfeller av dette – nå sist på en byggeplass hvor Statsbygg er byggherre ved det nye Livsvitenskapsenteret i hovedstaden.

PRISBELØNNET HEIS I BIG BEN

Nå får vedlikeholdspersonell lettere tilgang til toppen av det ikoniske klokketårnet i den engelske hovedstaden som ruver 97,5 meter over bakken.
2,490FølgereLik
1,111FølgereFølg
48AbonnenterAbonnér
X