18. oktober 2024

Ny læreplan i heismontørfaget

Det har den siste tiden blitt utarbeidet nye læreplaner i den videregående skolen.

Gruppen som jobber med ny læreplan for heis består av: Geir Håvi (Opphei), Kari-Anne Bye Aarup (Opphei/HBU), Ben Gjerland (HLF) og Bård Navrud (HMF).

Siden Utdanningsdirektoratet og vi ønsker en best mulig prosess rund dette arbeidet har man bestemt at innspillsperiode for Vg2- og Vg3-fagene vil være mellom 20. juni og 1. september.

For de av dere som ønsker å komme med tilbakemeldinger åpnes det en link på UDIR sine hjemmesider hvor man har mulighet til dette. Husk å ta med hvem du eventuelt representerer – privatperson eller organisasjon. Alle tilbakemeldinger mottas med stor takk!

Følg denne lenken for å komme til innspillsrunden på UDIRs hjemmesider.

Bård Navrud
Bård Navrud
Navrud er styremedlem i HMF.

Siste artikler

Yrkesskadeforsikring: Et viktig sikkerhetsnett for arbeidstakere?

Yrkesskadeforsikring er en forsikring som arbeidsgivere i Norge er lovpålagt å tegne for sine ansatte. Forsikringen dekker skader og sykdommer som oppstår som følge av arbeid eller arbeidsforhold, og skal i prinsippet gi økonomisk støtte til arbeidstakere som blir skadet eller syke på jobb. Men selv om yrkesskadeforsikringen skal være en relativt sikker beskyttelse, er det flere fallgruver vi bør være klar over for å sikre at vi får den erstatningen vi har krav på.

HEISMONTASJEN PÅ NYE DRAMMEN SYKEHUS

I 2019 var oppstarten for byggingen av nye Drammen sykehus, som etter planene skal stå klart i 2025. Da skal det det nye sykehuset erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus.

DSB PRESISERER KRAV TIL FAGLIG LEDER

Den 3. september var det møte i Standard Norge komité (SN/K-037) som omhandler heis, løfteinnretninger, rulletrapp og rullefortau.

PÅ HJUL FOR FRED I UKRAINA

Annekteringen av Krimhalvøya i 2014 skulle vise seg å bare være Russlands første skritt til en storskala invasjon av nabolandet. For den 24. februar 2022 invaderte og gjennomførte russiske tropper store angrep i Ukraina, og første krig i Europa siden andre verdenskrig var et faktum.
2,497FølgereLik
1,086FølgereFølg
45AbonnenterAbonnér
X