8. september 2024

Pandemien har ført til færre heisturer

Vi som jobber med heiser, har merket at bruken av heis har gått ned mens folk har holdt seg innendørs mens pandemien har herjet landet. Dette som en følge av at bygg som hoteller stengte ned, folk ble permittert eller at de som kunne det hadde hjemmekontor.

Data som heiskonsernet KONE har samlet inn bekrefter dette og viser at antall heisturer falt med 80 prosent i ti av de største europeiske byene.

Da de ansatte kom tilbake til kontorene i Paris, München, Helsingfors, Berlin, Milano og Hamburg etter at koronarestriksjonene avtok holdt bruken seg fortsatt på 60 prosent av nivået som var før pandemien. Dette frem til Omikron-varianten ga en ny oppblomstring av pandemien.

Antall turer for en hotellheis falt med nesten 90 prosent da pandemien inntraff. Fra en månedlig topp på over 22000 turer per hotellheis i september 2019, falt dette antallet til rundt 2500 turer per hotellheis i april 2020.

Selv om det månedlige antallet gjennomsnittlige turer per hotellheis i London kom seg tilbake til rundt 19000 turer i oktober 2021, falt dette tilbake til under 18000 turer i november i år.

Denne samme nedgangen i bruk av hotellheiser ser de igjen i Amsterdam, Stockholm, Berlin, Paris, Hamburg og München.

Les hele artikkelen her.

Siste artikler

DE ANSATTE I SCHINDLER AUSTRALIA STREIKER FOR TRYGGERE ARBEIDSPLASSER

Siden slutten av august har 500 ansatte hos Schindler Lift i Australia vært i streik, støttet av fagforeningen Electrical Trades Union (ETU).

TKE SEIRET IGJEN

Som forventet skinte solen denne siste dagen i august, da den førtiende heiscupen ble sparket i gang på kunstgresset til CEM Bogatell, sentralt beliggende i Barcelona.

Praktisk informasjon heiscup 2024

Nedenfor finner du praktisk informasjon om årets heiscup som arrangeres til helgen 30/8 til 1/9.

HAR DU MELDT DEG PÅ KURS ENNÅ?

Heisbransjens Utdanningssenter melder om fortsatt ledige plasser på ukeskursene frem mot jul – men vær rask for plassene fylles fort opp!
2,494FølgereLik
1,080FølgereFølg
45AbonnenterAbonnér
X