8. september 2024

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

Spania er det landet i Europa med flest heiser per innbygger, og flere enn 400 000 av disse er eldre enn tretti år i skriver Murcia Today.

Endringer innebærer

De fleste nye heiser i Spania tilfredsstiller allerede det nye regelverket, derfor er det først og fremst på landets mange eldre heiser hvor heiseiere nå må iverksette utbedringer. I tillegg til å overholde de sikkerhetstiltak som allerede er innført i Spania, må det fra 1. juli sørges for:

  • Forbedret stoppnøyaktighet.
  • Beskyttelse mot å bli klemt av heisdøren.
  • Tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse.
  • Montering av toveiskommunikasjon i heisstolen.
  • Beskyttelse mot ukontrollert bevegelse av heistolen.
  • Innstallering av lastmåling.
  • Det skal være mulig å inspisere heisens motvekt og føringer.
  • Utskiftning av sylinderformede føringer og føringer av treverk.

Nye krav til periodisk kontroll

I tillegg vil det bli stilt strengere krav til at det sendes inn nødvendig teknisk dokumentasjon slik som samsvarserklæring og FDV-dokumentasjon på nye installasjoner.

Det vil også bli stilt krav til at det gjennomføres periodisk kontroll annethvert år på alle heiser tilknyttet industri og i offentlig bygg. I boligbygg med mer enn tjue leiligheter eller mer enn fire etasjer skal periodisk kontroll utføres hvert fjerde år og hvert sjette år for øvrige heiser skriver Nuwe på sine nettsider hvor det vises til den nye heisstandarden.

Siste artikler

DE ANSATTE I SCHINDLER AUSTRALIA STREIKER FOR TRYGGERE ARBEIDSPLASSER

Siden slutten av august har 500 ansatte hos Schindler Lift i Australia vært i streik, støttet av fagforeningen Electrical Trades Union (ETU).

TKE SEIRET IGJEN

Som forventet skinte solen denne siste dagen i august, da den førtiende heiscupen ble sparket i gang på kunstgresset til CEM Bogatell, sentralt beliggende i Barcelona.

Praktisk informasjon heiscup 2024

Nedenfor finner du praktisk informasjon om årets heiscup som arrangeres til helgen 30/8 til 1/9.

HAR DU MELDT DEG PÅ KURS ENNÅ?

Heisbransjens Utdanningssenter melder om fortsatt ledige plasser på ukeskursene frem mot jul – men vær rask for plassene fylles fort opp!
2,494FølgereLik
1,080FølgereFølg
45AbonnenterAbonnér
X