8. september 2024

VIL SVENSKE HEISMONTØRER ENDELIG BLI SAMLET UNDER ET FORBUND?

Sveriges LO har presentert et forslag til en ny organisasjonsplan, som innebærer at Elektrikerförbundet skal få ansvar for langt flere bransjer enn tidligere.

I dagens organisasjonsplan i LO som er fra 2012 heter det at arbeidstakere innen elektrisk installasjoner, drift og vedlikehold skal tilsluttes Elektrikerförbundet.

Men slik er det ikke i praksis, så derfor hadde elektrikerne et forslag til forrige kongress, hvor de ba om å få revidert organisasjonsplanen. På bakgrunn av dette er det blitt utarbeidet en klarere beskrivelse av forbundet ansvarsområde, skriver Elektrikern. Det nye ansvarsområdet omfatter heismontasje, alarm- og sikkerhet samt private kraftverk.

Dette høres ut som en god nyhet om dette kunne fått samlet svenske heismontører som i dag er fordelt på IF Metall og Elektrikerförbundet under en tariffavtale. 

Redaksjonen tok derfor kontakt med Elektrikerförbundet om dette kunne bli første skritt til å få samlet heismontørene i et og samme forbund.«Vi har redan idag, och sedan ca. år 1910 organiserat arbetstagare medlemmar som arbetar inom hissbranschen. Däremot kanske det blir lite tydligare i LOs organisationsplan – ett internt dokument som förtydligar vem som organiserar vilken yrkesgrupp», svarer Anton Levein i det svenske Elektrikerförbundet.

«Vi och IF Metall organiserar hissarbetare och rulltrappstekniker och kongressrapporten kommer inte innebära någon förändring så vitt jag vet», avslutter han.

Den avdøde svenske heismontøren Percy Kindal utalte i 2002 til Heismontøren at han så det som sin oppgave å påbegynne – om kanskje ikke fullføre – samlingen av det splittede svenske heismontørkollektivet. Her er Percy (t.h.) sammen med Harald Aasen (t.v.) og Geir Løkke under Göteborgaksjonen i 2001.

Siste artikler

DE ANSATTE I SCHINDLER AUSTRALIA STREIKER FOR TRYGGERE ARBEIDSPLASSER

Siden slutten av august har 500 ansatte hos Schindler Lift i Australia vært i streik, støttet av fagforeningen Electrical Trades Union (ETU).

TKE SEIRET IGJEN

Som forventet skinte solen denne siste dagen i august, da den førtiende heiscupen ble sparket i gang på kunstgresset til CEM Bogatell, sentralt beliggende i Barcelona.

Praktisk informasjon heiscup 2024

Nedenfor finner du praktisk informasjon om årets heiscup som arrangeres til helgen 30/8 til 1/9.

HAR DU MELDT DEG PÅ KURS ENNÅ?

Heisbransjens Utdanningssenter melder om fortsatt ledige plasser på ukeskursene frem mot jul – men vær rask for plassene fylles fort opp!
2,494FølgereLik
1,080FølgereFølg
45AbonnenterAbonnér
X