16. september 2024

Velkommen til Barcelona!

På fredag braker det løs; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.

Kulepunkter:

  • Fredag klokka 19.00: Trekning på hotellet (åpent for alle)
  • Lørdag klokka 09.00: 2 busser fra hotellet til fotballbanen (prioritert for de som bor på hotellet – det er kun 80 plasser til sammen på bussene)
  • Lørdag klokka 10.00: Cupstart på CEM Bogatell
  • Lørdag klokka 19.00: Mingling før bankett på hotellet
  • Lørdag klokka 20.00: Bankett på hotellet

I år reiser vi tilbake til Spania – nærmere bestemt til hovedstaden i den autonome regionen Catalonia – Barcelona! Her blir vi møtt av en pulserende storby med rikt uteliv, god stemning og meget komfortable temperaturer.

Ankomst

Flyet ditt lander mest sannsynlig på hovedflyplassen El Prat (BCN), og transport inn til sentrum går lekende lett. Du har flere muligheter, men taxi er vanligvis den foretrukne metoden for heismontører. En taxitur fra terminalen på flyplassen til hotellet i sentrum koster deg et sted mellom 25 og 35 euro, og tar rundt 20 minutter. For metro-, buss- og toginteresserte finnes det også flust av muligheter.

Hotell

I år har vi hotellavtale med INNSiDE Barcelona Apolo, som ligger et steinkast unna La Rambla – omtrent så sentralt som du får det. Her vil både trekningen på fredag kveld og banketten på lørdag foregå, men mer om det lengre ned.

Foto: melia.com

Trekning

Som vanlig trekker vi lagoppsettet dagen før cupen, altså fredag 30. august fra klokka 19.00. Arrangementet vil foregå på hotellet i et eget område holdt av til oss. Alle som deltar får to drikke spandert, øl, vin eller cava – med mulighet til å kjøpe mer om ønskelig. Det blir også noe snacks å sette tenna i. Som før vil cupoppsettet bli trukket, og all info om regler og alt annet praktisk angående cupen vil bli gjennomgått.

Bane

Selve cupen spilles på en bane som ligger et lite stykke unna hotellet, rett ved en av de mange flotte strendene i Barcelona. Området heter CEM Bogatell, og vi spiller på en stor kunstgressbane delt opp i to 5-a-side-baner og en fribane til oppvarming og andre aktiviteter. Vi har hele området for oss selv, med store garderober og toaletter, samt et stort bar- og restaurantområde hvor det vil bli solgt enkel og god mat, og drikke av alle slag. Her er det også plenty med sitterplasser i skyggen, hvor tilskuere kan nyte noe godt i glasset mens kampene pågår. Det er varmt i Barcelona i august – det vil derfor være viktig å få i seg nok vann. Av den grunn vil det tilbys gratis vannflasker til alle under hele cupen. Vi har også ambulansepersonell tilgjengelig hele dagen, men vi satser likevel på en skadefri cup i år. Vi har tre profesjonelle dommere på stedet, som vil dømme strengt, men rettferdig. Som seg hør og bør.

Her ser vi den flotte banen vi skal spille på. Foto: cembogatell.com

Cupen sparkes i gang en gang mellom 09.30 og 10.00, lørdag 31. august, og vi setter opp to busser fra hotellet klokka 09.00. Og for at ingen skal bli stående igjen alene og forlatt når cupen er over, vil det også settes opp busser til returen. MERK: Det er plass til 40 personer i hver buss. De av dere som bor på INNSiDE Barcelona Apolo har førsteprioritet på bussene. Dere som har valgt å bo andre steder må derfor belage dere på å muligens skaffe transport til og fra banen på egenhånd. 

Bankett

Etter en lang dag med harde kamper er det på tide med vår tradisjonsrike bankett. Vi åpner dørene til festlokalene på hotellet klokka 19.00, og serverer mat fra rundt 20.00. Menyen er som følger:

  • Gåseleversalat med diverse frukt og grønnsaker
  • Krepsfylt lysing med piquillopaprikasaus
  • Biff med trøffelsaus
  • Mojito-sorbet med røde bær

Fire enheter med drikke til maten er inkludert, enten du velger øl, vin, brus, vann eller cava. I tillegg er det bar på stedet, hvor du kan kjøpe det du måtte ønske av mer drikke. Vi spanderer selvsagt også kaffe til desserten. I løpet av middagen vil vi også få et tradisjonelt innslag av rumba-dans. O la la. Når vi er mette og gode, kommer det store høydepunktet – premieutdeling og taler. Vi rigger til med dansegulv til slutt, og holder det gående til rundt midnatt.

Barcelona

Barcelona er ikke, som noen tror, hovedstaden i Spania – den æren har Madrid. Men Barcelona er den neststørste byen i landet, og har hele 1,6 millioner innbyggere. Byen er et veldig populært turistmål, mange av dere har nok vært der en gang eller to tidligere, og er også en av Europas viktigste havnebyer. Få andre storbyer på kontinentet kan skilte med den unike foreningen av storby- og strandliv på en og samme tid, og værmeldingen viser sjelden noe annet enn solskinn. I august er det i snitt 27 regnfrie dager i Barcelona, med en snittemperatur på 29 grader i lufta og 22 grader i vannet.

Barcelona. Foto: Logan Armstrong/Unsplash

Du kommer deg lett rundt i byen med t-banen, og skal du bade drar du til bydelen La Baceloneta, eller området rundt den ikoniske bronsefisken ved Port Olimpic. Er du gira på shopping i stedet, har du tusenvis av muligheter, med Plaza Catalunya på toppen av La Rambla som kanskje det mest sentrale. Og mens vi først er inne på det; La Rambla er Barcelonas hovedgate. Her myldrer det av turister, boder, butikker og lommetyver. Hold på lommeboka og nyt det pulserende bylivet – og ikke glem å gå inn i noen av sidegatene, der kan du finne de kanskje mest spennende lokale barene og butikkene. For de mer kunst- og kulturinteresserte er det et must å få med seg alt Antoni Gaudi har drevet med i byen. Du finner verkene hans flere steder i byen, men Parc Güel og Sagrada Família er nok de mest besøkte. I tillegg finnes det et stort Picasso-museum i byen, og et eget nasjonalmuseum for Katalansk kunst. På La Rambla finner du for øvrig også et erotisk-museum, dersom den slags pirrer deg.

Sagrada Família. Foto: Patrice Audet/Pixabay

Vi kommer ikke unna tapas når vi besøker Spania, og Barcelona er intet unntak. Sett deg ned på en koselig bar, og unn deg selv et deilig fat med ekte spansk spekeskinke eller andre spanske godbiter. Men gjør gjerne litt forarbeide før du setter deg ned, det finnes dessverre også mange turistfeller med dårlig tapas. Kafeer, barer og restauranter finner du omtrent overalt i Barcelona, og de fleste barene holder åpent til rundt klokka 02.00. Skal du videre ut i natten etter dette, finner du flust av nattklubber – de fleste og beste strekker seg mellom Barceloneta og Port Olimpic. Dette og mye mer venter deg i Barcelona. Vi ses på fredag!

Erik Eikedalen
Erik Eikedalen
Eikedalen er organisasjonssekretær i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

NYTT 40-TIMERSKURS FOR VERNEOMBUD

EL og IT i Oslo og Akershus avholder 40-timerskurs for verneombud i høst.

OVERENSKOMSTEN 2024 ER FERDIG TRYKKET

En ny oppdatert utgave av Overenskomsten for Heisfaget for perioden 2024-2026 er kommet fra trykk – og kan hentes på foreningskontoret.

TRETTENDE ETASJE

Den irrasjonelle og intense frykten for tallet tretten har opphav som strekker seg langt tilbake i tid. Ville du ha nektet å bo i trettende etasje av frykt for egen sikkerhet?

DE ANSATTE I SCHINDLER AUSTRALIA STREIKER FOR TRYGGERE ARBEIDSPLASSER

Siden slutten av august har 500 ansatte hos Schindler Lift i Australia vært i streik, støttet av fagforeningen Electrical Trades Union (ETU).
2,494FølgereLik
1,081FølgereFølg
45AbonnenterAbonnér
X