16. september 2024

TKE SEIRET IGJEN

Som forventet skinte solen denne siste dagen i august, da den førtiende heiscupen ble sparket i gang på kunstgresset til CEM Bogatell, sentralt beliggende i Barcelona. 

Det var over tretti varmegrader denne dagen, men det lot ikke til å stoppe spillerne og ei heller de mange publikummerne som hadde tatt turen for å følge med på kampene.

Det var stor spenning før avspark da det i år var mange lovende spiller blant årets påmeldte lag, selv om fjorårets finalister, TKE og Orona, på forhånd var blitt utropt som favoritter av flere. 

Halvparten av Oronaklubbens medlemmer deltok i år, og forhåndsfavoritten hadde stilt to lag i årets heiscup.

Med halvparten av medlemmene i Oronaklubben påmeldt til årets heiscup, så kunne den lille kjempen i år stille med hele to lag. TKE, fjorårets vinner, hadde også meldt på to lag – men de måtte trekke det ene laget på grunn av mangel på spillere. Dermed endte resultatet for TKE 2 med poeng til motstanderlaget i samtlige kamper grunnet walkover. 

Sist gang Kone vant heiscupen var i Marbella i 2022.

Etter hva redaksjonen kjenner til så hadde også Koneklubben tenkt til å melde på to lag i årets heiscup, men grunnet manko på spillere så måtte visstnok vinneren fra 2022 nøye seg med å stille ett lag i år. Faktisk så var de så få spillere selv med ett lag, at de måtte låne to spillere av foreningslaget Pampas. Både Pampas og Otis måtte se seg slått ut i kvartfinalen.

Foreningslaget Pampas ledet ann av Rune Larsen.

Schindler Oslo hadde lært av tidligere år og stilte i år med en god innbytterbenk. Men det er mange som undrer seg over hvorfor to store klubber som Schindler og Kone ikke stiller mer enn et lag. Men det sto ikke på innsatsen til de to lagene, selv om ingen av de klarte å prestere nok til en pallplass. De to møttes i et «derby» i kvartfinalen, og det var ikke mulig for Schindler Oslo å bevise sin påstand om at det siste avgjørende målet til Kone hadde gått inn på siden av målet gjennom et hull i nettet. Dermed måtte «lokomotivet» (les. Schindler) til slutt se seg slått av et sterkere lag fra Kone.

Det var store forventinger i det unge Schindlerlaget som hadde mange talenter.
Otis måtte se seg slått ut etter å ha møtt HMF Drammen i kvartfinalen.

Mange lot seg imponere over bergenslaget, Bad Boys, som kjempet seg til en kvartsfinale, men her måtte vestlendingene se seg slått 2-1 av TKE. Et annet oppsamlingslag som kjempet godt var Trønderheis, men i år som i fjor måtte de se seg slått ut i semifinalen.

Bad Boys Bergen ble ledat ann av keepertalentet Trond Polden.
Trønderheis måtte se seg slått ut av TKE i semifinalen.

Toget gikk ikke hele veien for laget fra Nord-Norge, som i år hadde endret navn til «Toget i fra Nord». Men da de havnet i Jumbofinalen viste de kunster og startet kampen med et enkelt mål mot Orona 2. Det var tydeligvis ikke til nok inspirasjon for laget til Orona at de dagen før hadde møtt selveste Ronaldinho på byen – for de måtte gå målløs av banen da kampen endte 5-0 til «Toget i fra Nord».

«Toget i fra Nord», som er et blandingslag fra Nord-Norge, vant jumbofinalen.

Det andre store overraskelseslaget i år var HMF Drammen som var et mikslag av heismontører og lærlinger i fra industribyene Drammen og Skien, og hvalfangerbyen Sandefjord. De kjempet svært så tappert, men måtte se seg slått av det enda sterkere laget til TKE i finalen. 

Nykommer, HMF Drammen, måtte se seg slått av TKE og måtte ta til takke med andreplassen i årets heiscup.

«Dette begynner å bli fryktelig enkelt», sa Ihlen fra TKE i en kommentar da han ble hedret for førsteplassen sammen med resten av laget under årets bankett.

Premieutdeling.

Banketten

Banketten ble avholdt på hotellet hvor mange av årets deltagere bodde. Her ble det servert ikke mindre enn en fire retters middag før kveldens premieutdeling. Kveldens underholdning besto av rumbadansere som viste frem den tradisjonsrike dansen til spanske rytmer, og som fikk hoftene til å vrikke på de fleste der til stede.

Underholdning på banketten.

Under middagen kunne lederen av foreningen, Markus Hansen, fortelle at styret ønsker innspill på steder i Norge hvor heiscup kan avholdes fremover. Men heiscupen tas ikke hjem før i 2026 – for neste års heiscup skal avholdes i den norditalienske byen Milano! 

Takk til alle som bidro til en vel gjennomført og fin heiscup. Takk til de som har organisert og planlagt, sekretariatet, lagledere, spillere og publikummere. Ingen nevnt – ingen glemt. 

Ci vediamo di nuovo in Italia!

Resultat gruppespillet.
Sluttspillet.

Flere bilder kommer i neste nummer av Heismontøren. Ta gjerne kontakt med foreninga dersom du ønsker tilgang til alle bildene fra heiscupen.

Siste artikler

NYTT 40-TIMERSKURS FOR VERNEOMBUD

EL og IT i Oslo og Akershus avholder 40-timerskurs for verneombud i høst.

OVERENSKOMSTEN 2024 ER FERDIG TRYKKET

En ny oppdatert utgave av Overenskomsten for Heisfaget for perioden 2024-2026 er kommet fra trykk – og kan hentes på foreningskontoret.

TRETTENDE ETASJE

Den irrasjonelle og intense frykten for tallet tretten har opphav som strekker seg langt tilbake i tid. Ville du ha nektet å bo i trettende etasje av frykt for egen sikkerhet?

DE ANSATTE I SCHINDLER AUSTRALIA STREIKER FOR TRYGGERE ARBEIDSPLASSER

Siden slutten av august har 500 ansatte hos Schindler Lift i Australia vært i streik, støttet av fagforeningen Electrical Trades Union (ETU).
2,494FølgereLik
1,081FølgereFølg
45AbonnenterAbonnér
X